16-01-2023
La Prevenció de Riscos laborals al cinema (Part 2)
Seguint amb les recomanacions de pel·lícules la trama de les quals gira al voltant de la Prevenció de Riscos Laborals, us passem nous títols que no podeu deixar de veure:
- Síndrome Laboral, és una pel·lícula de 2004, protagonitzada per Carmelo Gómez, que gira al voltant dels problemes de salut relacionats amb el sector de l'anografia tèxtil entre 1989 i 1992, any en el qual moren sis treballadors empleats en petites empreses amb deficients condicions de salubritat a la Comunitat Valenciana. Després de deu anys de complicada instrucció, els propietaris dels tallers han de respondre davant la justícia d'aquestes morts i de les malalties pulmonars patides per altres 67 empleats.
- La Plaça de la Música, és un documental rodat el 2010 del director de cinema guipuscoà Juan Miguel Gutiérrez sobre els efectes i perjudicis de l'amiant, després de descobrir per atzar que la seva mare va morir victima de la inhalacion de pols d'amiant. La fàbrica que el produïa estava situada a poca distància de la seva casa natal. El descobriment el va portar a fer un viatge des de casa seva fins a les platges de l'Índia on es desballesten avui els navilins que cap europeu vol trossejar per por a l'amiant que conté.
- Els 33 és una pel·lícula xilena amb Antonio Banderas com a protagonista que narra els fets ocorreguts el 5 d'agost del 2010, després de l'ensorrament de la mina San José, al nord de Xile, que va mantenir tancats 33 miners durant 69 dies. Un retrat de la supervivència de l'ésser humà en situacions límit on l'aplom, la intel·ligència i la lleialtat van ser claus perquè aquest grup de 33 homes sortís endavant. D'acord amb els reports que es van dur a terme, la causa principal va ser el col·lapse d'una de les zones d'apilament de residus, que mancaven de malles de suport, tal com van relatar els investigadors,malgrat les contínues denúncies dels treballadors. La mina havia registrat més de 80 accidents i ja va ser clausurada el 2007.